Ashtanga Yoga, Grundkurs 6 veckor

För dig som är ny utövare — har lite erfarenhet, eller helt enkelt bara är mest bekväm med att börja från början. Vi börjar med Solhälsningarna A+B och bygger en stabil grund. Vi går också igenom andningenmuskellås och blickfokus. Efter hand kommer några av de stående ställningarna och de avslutande i ett lugnt tempo med gott om utrymme för frågor. Du går fritt på alla morgonklasser, Mysore,  mån—tors under kurstiden. Efter kursen kan du gå på både ledda klasser och Mysore (se nedan).

Se olika startdatum här. Bokas som kurs, 6 veckor + mornar för dig som vill.
Passar: Nya Ashtanga Yoga utövare (även dig som gjort annan yoga tidigare)

___________
Ashtanga Yoga, Mysore

Mysore eller eget utövande är det traditionella sättet att utöva Ashtanga Yoga. Du lär dig serien steg för steg och får personlig träning utan kostnaden för en privatlektion. Avsätt ca 1 timme om du är ny. Efter hand som du lär dig serien kan du också praktisera hemma de dagar det passar dig. Passar såväl dig som är helt ny som dig som praktiserat en tid eftersom ställningarna utövas individuellt.

Tid: mån-, tis-, ons- och torsdagar 06.00—08.30
samt lör- och söndagar 07.30-10.00
Passar: Passar alla

 ___________
Ashtanga Yoga,  Ledd klass+ Mysore

Ledd klass Solhälsning A+B, den stående sekvensen och den sittande fram till Janusirsasana A, du som är ny slutar här och blir guidad genom den avslutande sekvensen. Du som praktiserat en tid och gör fler ställningar fortsätter i eget tempo, Mysore (se beskrivning ovan).

Tid: Mån- och onsdag lunch kl 12 — 13
Mån-, ons- och torsdag kväll 17.30—19.00
Passar: Passar alla som gjort lite yoga innan och/eller har medelgod fysik. Är du osäker så gå en grundkurs först.

 ___________
Ashtanga Yoga, Ledd lunchyoga 1/2 Första Serien, 60 min

Ledd klass 1/2 första serien i taktfast tempo. Du som inte gjort halva serien tidigare är med så långt som du vill, provar du ställningar du aldrig gjort tidigare så gör du det så som det går just nu och fokuserar på att inte gå djupare än att du kan andas på ett bra sätt – du kommer få lära dig ställningarna mer ingående på Mysoreklasserna innan du lägger till dem till din vanliga sekvens.

Ingen fysisk assistans ges men instruktionerna är grundliga och vi påminner också om detaljer som vi vet lätt faller bort när vi yogat ett tag på Mysore.

Tid: fredag 12 — 13.15
Passar: Fortsättningsnivå, du ska ha gjort till Janusirsasana A på Mysoreklass innan, eller annan yoga en längre tid.

 ___________
Ashtanga Yoga, Ledd klass hela Första Serien, 90 min

Ledd klass hela första serien i taktfast tempo. Du som inte gjort hela serien tidigare är med så långt som du vill, provar du ställningar du aldrig gjort tidigare så gör du det så som det går just nu och fokuserar på att inte gå djupare än att du kan andas på ett bra sätt – du kommer få lära dig ställningarna mer ingående på Mysoreklasserna innan du lägger till dem till din vanliga sekvens.

Ingen fysisk assistans ges men instruktionerna är grundliga och vi påminner också om detaljer som vi vet lätt faller bort när vi yogat ett tag på Mysore.

Tid: Fre 6.30 — 8.00.
Passar: Avancerad, du ska ha gjort 1/2 första serien innan på Mysoreklass, eller annan yoga en längre tid. Se sekvensen nedan.

___________
Ashtanga Yogans första serie (yoga chikitsa)

Här kan du se alla asanas och ordningen i de olika sekvenserna.
Större bild? Klicka på resp. sekvens så öppnar den sig i helfönster.

1.SunsalutationA&B

Solhälsning A+B

2.standing

Stående sekvensen

3.primary

Sittande sekvensen (första serien)

4.finishing

Bakåtböj och avslutande sekvens