Sara Björs, Ashtanga Yoga och Anatomi

Sara fann yogan i en period då hon verkligen behövde bli bättre på att bromsa och lyssna inåt. Hon föll för Ashtangan och har praktiserat regelbundet sedan 2009, hon fascineras ständigt över hur mycket yogan ger i alla aspekter av livet, såväl på som utanför mattan.  Sara reser regelbundet till Mysore för att praktisera med sin guru R. Sharath Jois. Hon har också gått Richard Freemans lärarkurs i Boulder, Colorado i juli 2018, där hon fördjupat sig mer inom asanas, justeringsteknik, pranayama, filosofi med mera. Sara blev auktoriserad av Shri K. Patthabi Jois KPJAYI  Mysore i Indien 2019.

Sara hoppar in och håller klasser i Ashtanga Yoga och så kommer hon och föreläser om Yogaanatomi, nästa tillfälle blir hösten 2019.

*Sara arbetar även som leg. Fysioterapeut och flätar samman denna kunskap med yogan. Hon ger därför ibland tips till exempel om hur en kan utföra ställningar för att minska belastning på leder. Det går bra att fråga henne om fysioterapeutiska råd både på klasser och föreläsning.