Vill du lära dig mer om anatomi ur ett yogaperspektiv?

Under tre lördagar kommer vi praktiskt och teoretiskt att utforska vad som är bra att känna till om anatomi som yogautövare. Du kan välja att gå enstaka tillfällen eller alla som en kurs.

Tillfälle 1: Grundläggande anatomi
Hur fungerar en led? Vad är fascia? Hur kan man ta reda på om en smärta är muskulär eller neurogen? Hur kan vi praktisera yoga på ett hållbart sätt? Hur påverkar andningen nervsystemet? Hur kan vi med hjälp av andningen bibehålla lugn i en stressad situation?

Tillfälle 2: Fot, knä och höft
Hur ser fotens anatomi ut? Vad är Pada Bandha? Hur kan jag väcka mina lotusfötter? Hur ser knäts anatomi ut? Vad kan jag göra för att minska risken för knäskador? Hur ser höftens anatomi ut? Vad är psoas och kan verkligen trauman sitta i muskler? Vad kan jag göra för att öka min höftrörlighet på ett varsamt sätt?

Tillfälle 3: Bäcken, SI-led och rygg
Hur ser bäckenets och SI-ledens anatomi ut? Vad är bandhas och varför är det viktigt? Hur ser ryggens anatomi ut? Vad är dermatom och degeneration? Varför är det så viktigt att vara rörlig och stark i ryggen hela livet?

Sara Björs är verksam leg. Fysioterapeut i Malmö. Hon har studerat bland annat anatomi, fysiologi, neurologi och idrottsmedicin vid Lunds universitet samt är utbildad massageterapeut. Sara Björs är auktoriserad Ashtanga yoga lärare sedan 2019 och undervisar sedan 2016. Hon gick Richard Freemans lärarkurs sommaren 2018 och reser regelbundet till Mysore för att praktisera med sin guru R. Sharath Jois.

Plats: Ashtanga Yoga Shala, Gråbrödergatan 8b
Lärare: Sara Björs
Datum: Tre lördagar: Nya datum kommer

Pris: 250:-/gång -15% för medlemmar* köp i shalan eller maila för rabatten
Paketpris: 600:- /3 ggr -15% för medlemmar* köp i shalan eller maila för rabatten
Boka

*månadskort, 3-, 6- eller 12- månaderskort